İZLEYİCİLER

15 Ağustos 2014 Cuma

ŞEFTALİ REÇELİ...

MALZEMELER: 2 kg şeftali 2 kg toz şeker Yarım limon suyu 1 tatlı kaşığı tereyağı Şeftalilerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz tercihe göre ay şeklinde de olabilir derin bir kaba bir sıra şeftali bir sıra şeker dizerek bekletiyoruz ben geceden hazırladığım için sabaha kadar beklettim tahmini 5-6 saat bekletmek yeterli olur. Hazırladığımız şeftalileri kaynatmaya başlıyoruz taşmasını engellemek ve parlak olmasını sağlamak için bir tatlı kaşığı tereyağı ekliyoruz koyulaşmaya başladığı zaman yarım limon suyunuda ekleyerek biraz daha kaynatıyoruz Afiyet olsun...

9 Ağustos 2014 Cumartesi

VİŞNELİ TURTA...

MALZEMELER: 500 gr vişne 2 su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 150-200 gr margarin 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 su bardağı toz şeker 3 su bardağı un 2 yumurta HAMURUN YAPILIŞI: 3 su bardağı un derin bir kaba elenir 2 yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve oda sıcaklığındaki margarin eklenerek yoğrulur hamur yumuşak bir kıvama ulaşınca strece sarılarak 30 dak. bekletilir VİŞNE SOSUNUN HAZIRLANMASI: 500 gr çekirdekleri ayıklanmış vişne 2 su bardağı şeker ile sulanıncaya kadar bekletilir çok sulanmazsa yarım su bardağı su eklenebilir 2 kaşık buğday nişastası ile koyulaşıncaya kadar kaynatılır soğumaya bırakılır. Buzdolabında beklettiğimiz hamur ikiye bölünür merdane yardımı ile kalıbın boyutunda açılır kalıba yerleştirdiğimiz hamura bıçak yardımı ile 7-8 delik açılır arasına soğuyan vişne sosumuz yayılır diğer parça hamurda açılarak şeritler halinde kesilir sosun üzerine verev verev sıralanır resimlerde görüldüğü gibi... 180 derece önceden ısıtılmış fırında tahmini 35 dak. pişirilir.Afiyet olsun.

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts with Thumbnails

Video

Loading...

Revolver Maps

Bu gadget'ta bir hata oluştu
Bu gadget'ta bir hata oluştu