İZLEYİCİLER

25 Ekim 2011 Salı

PATATESLİ POĞAÇA








       MALZEMELER:
       3 Yumurta
       1 Su bardağı yoğurt
       1 tatlı kaşığı sirke
       1  çay bardağı sıvı yağ
       Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
       Kabartma tozu
       Tuz
       Un
       İÇ MALZEMELER:
       5-6 orta boy patates(haşlanmış)
       200-250 gr peyaz peynir 
       Kırmızı pul biber 
       Karabiber
       Tuz

 Un ortası havuz şeklinde açılarak 1 yumurta ,yoğurt,margarin ,sıvıyağ,tuz,kabartma tozu ve sirke eklenerek hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.
Haşlanmış patatesler rendelenerek beyaz peynir -tercihe göre kaşarda eknenebilir -tuz karabiber ,pulbiber karıştırılarak iç harcını hazırlıyoruz poğacanın boyutuna göre açtığımız hamurun ortasına daha önce hazırladığız harcı yerleştirerek kenarlarını kapatıyoruz yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürdüğümüz poğacalarımızı 180 derecede pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Geçen hafta şehitlerimizin yasını tutarken bu kez de Van ve çevresindeki deprem ile sarsıldık yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlıgı ve sabır yaralılara da  acil şifalar diliyorum dualarımız sizlerle....


7 yorum:

  1. Görünüşü kadar lezzeti de harikaydı, ellerinize sağlık Gönül Hanım...

    YanıtlaSil
  2. canımı istettin gönülcüm..çok güzel olmuş. belli..ellerine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  3. Canım benımçok güzel olmuşlar ellerıne saglık.depremde ölenlere rahmet kalanlarada sabır ihsan etsin allahım.

    YanıtlaSil
  4. poğaçaaaa hem de patatesliii nefissss ellerine sağlık canım =)

    YanıtlaSil
  5. Parece delicioso o seu paozinho de batata! Parabens!

    YanıtlaSil
  6. Benim poğaça canavarları görmesin..
    Nefiss görünüyorlar canım..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Bu aralar poğaçalar yapıyorum.Önümüzde ki pazar kahvaltısı için tarifinizi deneyeceğim.

    YanıtlaSil

pamukşeker yorumlar:

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts with Thumbnails