MALZEMELER:
3 Yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
Kabartma tozu
Tuz
Un
İÇ MALZEMELER:
5-6 orta boy patates(haşlanmış)
200-250 gr peyaz peynir
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz
Un ortası havuz şeklinde açılarak 1 yumurta ,yoğurt,margarin ,sıvıyağ,tuz,kabartma tozu ve sirke eklenerek hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.
Haşlanmış patatesler rendelenerek beyaz peynir -tercihe göre kaşarda eknenebilir -tuz karabiber ,pulbiber karıştırılarak iç harcını hazırlıyoruz poğacanın boyutuna göre açtığımız hamurun ortasına daha önce hazırladığız harcı yerleştirerek kenarlarını kapatıyoruz yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürdüğümüz poğacalarımızı 180 derecede pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Geçen hafta şehitlerimizin yasını tutarken bu kez de Van ve çevresindeki deprem ile sarsıldık yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlıgı ve sabır yaralılara da acil şifalar diliyorum dualarımız sizlerle....
Görünüşü kadar lezzeti de harikaydı, ellerinize sağlık Gönül Hanım...
YanıtlaSilcanımı istettin gönülcüm..çok güzel olmuş. belli..ellerine sağlık tatlım..
YanıtlaSilCanım benımçok güzel olmuşlar ellerıne saglık.depremde ölenlere rahmet kalanlarada sabır ihsan etsin allahım.
YanıtlaSilpoğaçaaaa hem de patatesliii nefissss ellerine sağlık canım =)
YanıtlaSilParece delicioso o seu paozinho de batata! Parabens!
YanıtlaSilBenim poğaça canavarları görmesin..
YanıtlaSilNefiss görünüyorlar canım..
Ellerine sağlık.
Bu aralar poğaçalar yapıyorum.Önümüzde ki pazar kahvaltısı için tarifinizi deneyeceğim.
YanıtlaSil