2 Su bardağı irmik
2 Su bardağı süt
250 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
250-300 gram badem
2-2,5 su bardağı tozşeker
YAPILIŞI: Bademler sıcak su içinde bekletilerek kabukları soyulur ve ikiye ayrılır.İrmik ,badem,yağ tencereye alınıp irmiklerin rengi dönene kadar kısık ateşte kavrulur.Kavrulunca ocağı kapatıp ilk sıcaklığı çıkana kadar beklenir ilk sıcaklık çıkınca şekeri ve sütü ilave edilerek kısık ateşte pişirilir kağıt havlu ile kapatılarak demlenmeye bırakılır afiyet olsun .
Mutlu ve sağlıklı nice bayramlara.....
ellerinize sağlık harika olmuş!!tarif listeme yazacağım :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık sunum muhteşem eminim tadıda çok güzeldir.İyi bayramlar.Sevgilerimle..
YanıtlaSilbende bu güzel kokular neden geliuyor dedim canım.
YanıtlaSilhayırlı bayrmlar..
Biliyormusunuz uzun zaman yurtdışında olan insanlarımız en çok neyi özlüyor? Ortak talep sucuklu kurufasülye, bulgur pilavı ve irmik helvası. Zeytin ve simit arkasından sıralanıyor!
YanıtlaSilBu nedenle irmik helvası özleyenlerin en çok çaldığı kapılardan biri benimkidir! İyi yaptığımdan değil malzemem olduğundan! Her yere irmik ve fıstık taşırım çünkü:))
Sizin tarifinizi de deneyeceğim. Kalıp harika; tüm duyulara dokunmuşsunuz sunumunuzla!
Elinize sağlık ve herşeyin gönlünüzce olacağı çok güzel bir bayram dilerim.
Sağlık, huzur ve esenlik içind ekalın!
Görüntü çok hoş, bu tarz tekli kalıplardan bir türlü bulamıyorum ben, helvanın da güzelliğiyle ortaya çok güzel bir görüntü çıkmış canım, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilBayılırım İrmik helvasına :))
YanıtlaSilellerine sağlık harika ..gül şeklindeki kalıpta muhteşem....iyibayramlar gönülcüm...
YanıtlaSilEllerinize sağlık Gönül hanım,nefis gözüküyor.İyi bayramlar:)))
YanıtlaSilmutlu bayramlar ve sevgiler...
YanıtlaSil♡¸.°.¸♫♫♪
YanıtlaSilBom domingo! Boa semana!
Beijinhos.
Brasil
♡彡♫♪°.¸.•°`
Sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz, sevgi, sağlık ve mutluluk dolu nice güzel bayramlara. :)
YanıtlaSilgönül ablacım geçmiş bayramınızı kutluyorum sevdiklerinizle geçirceğiniz nice bayramlar diliyorum..bademli helvada çok güzel görünüyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilOh oh ne kdar da lezzetli görünüyor Gönül hanımcığım ellerinize sağlık. Sizin de bayramınız keyif ve sağlıkla geçmiştir umarım.
YanıtlaSilHelva çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilGül kalıba bayıldım:))
Geçmiş bayramınızı da kutlarım, sevgiler Pırıl.
merhaba nasıl güzel ,nasıl renkli bir blogunuz var...bayıldım..irmik helvasını hiç bademli yapmamıştım..hemen deneyeceğim...çok şık ve güzel görünüyor..blogunuzu takibe aldım tanışmaya banada beklerim..sevgiler..nurşen..nurlumutfakta.blogspot.com
YanıtlaSilhttp://www.ozderihali.com/bademli-irmik-helvasi.html
YanıtlaSilBir blog hırsızıyla uğraşıyorum son günlerde ne yazık ki, son marifeti de senin bu postunu yayınlamak olmuş (yukarı linkini yazdım) bilgin olsun.
tadından hiç kuşkum yok ama sunum muhteşem:)) ellerine sağlık gönül'cüm.
YanıtlaSilsevgilerimle