İZLEYİCİLER

15 Ağustos 2014 Cuma

ŞEFTALİ REÇELİ...

MALZEMELER: 2 kg şeftali 2 kg toz şeker Yarım limon suyu 1 tatlı kaşığı tereyağı Şeftalilerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz tercihe göre ay şeklinde de olabilir derin bir kaba bir sıra şeftali bir sıra şeker dizerek bekletiyoruz ben geceden hazırladığım için sabaha kadar beklettim tahmini 5-6 saat bekletmek yeterli olur. Hazırladığımız şeftalileri kaynatmaya başlıyoruz taşmasını engellemek ve parlak olmasını sağlamak için bir tatlı kaşığı tereyağı ekliyoruz koyulaşmaya başladığı zaman yarım limon suyunuda ekleyerek biraz daha kaynatıyoruz Afiyet olsun...

1 yorum:

pamukşeker yorumlar:

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts with Thumbnails